JURIDISCHE STRIJD TEGEN GLYFOSAAT IS GESTART : PAN NL

Een consortium van zes NGO’s – PAN Europe, ClientEarth (EU), Générations Futures (Frankrijk), GLOBAL 2000 (Oostenrijk), PAN Germany en PAN-Nederland – is officieel een juridische uitdaging gestart tegen het recente besluit van de Europese Commissie om glyfosaat opnieuw goed te keuren.

Na het uitvoeren van een gedetailleerd onderzoek naar het hergoedkeuringsproces van glyfosaat en het identificeren van verschillende ernstige tekortkomingen, hebben de NGO’s een verzoek tot interne herziening (Request for internal Review) ingediend bij de Commissie, waarmee de eerste stap in deze juridische strijd is gezet.

Lees het Persbericht met de juridische argumenten waarom de Commissie glyfosaat, het meest omstreden onkruidverdelgingsmiddel, onterecht een goedkeuring heeft verleend.

Lees hier het hele artikel op de site van PANNL

Advocaat van de Aarde draagt bij aan een leefbare wereld
 voor volgende generaties

 

Doneer

Herstel Biodiversiteit

Schoon water

Meer natuur

Schone lucht