Acties Werkgroep Behoud de Peel tegen verdroging van de Peel

Verdroging van de Peel is een van de grootste bedreigingen voor dit prachtige natuurgebied. Daarom heeft Werkgroep de Peel bij de provincies Limburg en Noord-Brabant handhavingsverzoeken ingediend, vanwege beregeningsputten zonder natuurvergunning binnen de hydrologische bufferzones rondom de Peel.

De provincies hebben hun antwoord op de handhavingsverzoeken uitgesteld. Ze willen eerst onderzoeken of de putten kunnen worden gerekend tot “bestaand gebruik”. Dit is echter geen reden voor uitstel! Ook bij bestaand gebruik zijn passende maatregelen noodzakelijk. De provincies stellen ook dat voor elke individuele beregeningsput apart onderzocht moet worden wat het effect van die put is. Dat is onzin. Het gaat om het cumulatieve effect van alle putten binnen de bufferzones, iets dat al lang bewezen is. Daarnaast hebben de provincies besloten weer een nieuw onderzoek te gaan doen naar het effect van grondwateronttrekking rondom de Peel. Dit is puur uitstelgedrag om geen beslissingen te hoeven nemen.

Tenslotte heeft WBdP heeft bij de provincie om handhaving gevraagd betreffende een grote grondwateronttrekking op vliegbasis De Peel.

In deze nieuwsbrief van WBdP kunt u hier meer over lezen.

Advocaat van de Aarde komt op voor de natuur

 

Doneer

Herstel Biodiversiteit

Schoon water

Meer natuur

Schone lucht